Nasiona na kiełki jadalne - Soja - 20g

T2322
Cena brutto (zawiera VAT 5%)
1,35 zł / szt
Opinie: 0 Dodaj opinię »
DostępnośćWysyłka w ciągu 2 dni roboczych
Dostawa już od9,99 zł

Darmowa dostawa
Opis towaru

Kiełki soi, dostępne przez cały rok, oprócz białka zawierają wiele innych, cennych dla organizmu mikroelementów takich jak: fosfor, żelazo, wapń czy potas. Kiełki soi jako jedne z nielicznych produktów są bogate w substancje antyrakowe, które hamują wzrost komórek nowotworowych i zmniejszają możliwość wystąpienia raka piersi i raka narządów rodnych u kobiet. To ważny element diety kobiet w ciąży. Kiełki są niskokaloryczne i wskazane także podczas odchudzania. To wielka porcja witamin i cennych składników odżywczych, prawie pozbawiona kalorii. Zawarty w nich magnez i potas łagodzą stres i apatię a znaczna ilość witaminy C wzmocni naszą odporność. Kiełki soi to doskonały dodatek do kanapek, zup, twarożku, sałatek.

Nasion w opakowaniu: 20 g

W środku opakowania znajdziecie Państwo ciekawy przepis kulinarny.

Przygotowanie kiełków:

Nasiona wysiewać w naczyniu (np. na mokrej gazie, ligninie) lub w kiełkownicy. Rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. W oszczędny sposób nalewać 2-3 razy dziennie wody. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22oC. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Dodaj opinię »
Cechy towaru
Producent
Toraf
Kod towaru
T2322
Kod EAN
5907595506519

Wysyłamy

Płatności