Mieszanka kiełków o pikantnym zapachu i dość ostrym smaku. Charakteryzuje się dużą zawartością białka i minerałów. Mieszanka nasion na kiełki skomponowana z gatunków o ostrym, wyrazistym smaku i aromacie. Polecana szczególnie do pikantnych potraw z mięsa i ryb oraz pikantnych sałatek.
W skład mieszanki wchodzą: kozieradka, lucerna, fasola Mung, rzodkiew i rzodkiewka kulista.
Nasion w opakowaniu: 20 g
Przygotowanie kiełków: Nasiona wysiewać w naczyniu (np. na mokrej gazie, ligninie) lub w kiełkownicy. Rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. W oszczędny sposób nalewać 2-3 razy dziennie wody. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22 o C. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.