Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków znajdujących zastosowanie w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Obniżają poziom "złego" cholesterolu oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Mieszanka jest szczególnie polecana dla kobiet w ciąży, gdyż dostarcza organizmowi dużą ilość kwasu foliowego. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju, jako dodatek do potraw z ryżu lub jako samodzielne danie.
W skład mieszanki wchodzą: soczewica jadalna 15%, groch zwyczajny 15%, ciecierzyca pospolita 15%, soja 15%, fasola mung 20%, fasola adzuki 20%.
Nasion w opakowaniu: 40 g
Przygotowanie kiełków: Nasiona wysiewać w naczyniu (np. na mokrej gazie, ligninie) lub w kiełkownicy. Rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. W oszczędny sposób nalewać 2-3 razy dziennie wody. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22 o C. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.