Kiełki kapusty białej są niezwykle bogate w witaminy A, B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów, np. jod, mangan, lit, selen. Najcenniejszy w kiełkach kapusty jest sulforafan, który niszczy lub hamuje namnażanie komórek rakowych. Jego stężenie w kiełkach jest dużo wyższe, niż w dojrzałej kapuście.
Nasion w opakowaniu: 8 g
Przygotowanie kiełków: Nasiona wysiewać w naczyniu (np. na mokrej gazie, ligninie) lub w kiełkownicy. Rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. W oszczędny sposób nalewać 2-3 razy dziennie wody. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22 o C. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.