Nasiona na kiełki jadalne - Fasola Adzuki - 50g

T8871
Nasiona na kiełki jadalne - Fasola Adzuki - 50g
Nasiona na kiełki jadalne - Fasola Adzuki - 50g
Cena brutto (zawiera VAT 5%)
2,20 zł / szt
Opinie: 0 Dodaj opinię »
Dostępnośćw magazynie

Wysyłka w ciągu 2 dni roboczych
Opis towaru

Fasola Adzuki podobna jest w smaku do fasoli mung. Jej czerwono-brązowe nasiona cenione są za swoje prozdrowotne i odchudzające właściwości. Kiełki fasoli adzuki leczą dolegliwości związane z infekcjami pęcherza moczowego oraz chronią przed niedokrwistością (anemią). Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące o lekko słodkim orzechowym posmaku. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn, oraz jako dodatek albo baza do przygotowywania słodkich potraw. To bogate źródło składników mineralnych, witamin (E, B1, B2, B3, B6) i łatwo przyswajalnego białka, dzięki czemu wegetarianie mogą traktować fasolę adzuki jako znakomitą alternatywę dla mięsa.

Nasion w opakowaniu: 50 g

Przygotowanie kiełków:

Nasiona wysiewać w naczyniu (np. na mokrej gazie, ligninie) lub w kiełkownicy. Rozłożyć tyle nasion kiełków, aby przykrywały dno pojemnika nie nakładając się na siebie. W oszczędny sposób nalewać 2-3 razy dziennie wody. Kiełki najlepiej rozwijają się w temperaturze 18-22oC. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Dodaj opinię »
Cechy towaru
Producent
Toraf
Kod towaru
T8871
Kod EAN
5904595508871
Waga brutto
0,06 kg

Wysyłamy

Płatności